Als selectiepsycholoog, trainer en management consultant bij een training- en adviesbureau in de jaren tachtig, was Karin Rekvelt (1959) actief in het bedrijfsleven en bij de overheid. Naast management trainingen, gaf zij specifieke beroepstrainingen, zoals zedentrainingen en geweldstrainingen met traumaverwerking voor politie en justitie. Daarnaast werkte zij als procesbegeleider bij het implementeren van veranderingen in organisaties. Als huispsycholoog en externe vertrouwenspersoon adviseerde zij jarenlang directie en organisatieleden van verschillende organisaties.

Vanwege gezinsleven eind jaren negentig kwamen opleiding en werkzaamheden dichter bij huis te liggen. Specialisatie werd de individuele behandeling van chronische stressklachten en burnout, en het vinden van veerkracht. De gevolgen van acute en chronische stress zijn ernstig en er is begeleiding nodig om mensen te helpen herstellen en veerkracht terug te vinden.

De combinatie met training en opleiding zorgt voor balans in het werk. Hierbij groeit de integratie van inzichten, methodieken en oefeningen uit de westerse en boeddhistische psychologie, gegrond in een wetenschappelijke basis.