Opleiding

De Trainersopleiding Kalmte en Concentratie Meditatie (TTR K&C) voor mindfulnesstrainers is in 2020 gestart. De 6 trainers die de opleiding online hebben gevolgd, geven zelfstandig – en waar mogelijk fysiek – de training aan hun mindfulness deelnemers. Inmiddels is de derde opleiding aan de gang en geven 3 trainers hun proeftraining.

De planning van de online opleiding in 2023 is nog niet bekend.

Enkele kenmerken van de opleiding

  • De opleiding bestaat uit 5 dagdelen van 3 uur.
  • Het curriculum van de opleiding sluit aan op het draaiboek van de K&C training en wordt per onderdeel toegelicht en in ervaring omgezet.
  • Het leerkader van de opleiding is ervaringsleren: oefenen, experimenteren, reflecteren en toetsen van ervaringen aan theorie. De opleidingsgroep maakt het mogelijk om met en van elkaar te leren, met respect voor verschillende leerstijlen.
  • Tijdens de opleiding maakt de trainer een stap naar de praktijk door het geven van een proeftraining na de eerste vier opleidingsdagdelen.
  • Over het maken van de deelnemershandleiding: de basistekst wordt in de opleiding digitaal aangeboden.
  • Over de downloads: deze mogen aan de deelnemers tijdens de (proef)training worden gegeven, als onderdeel van de training en voor persoonlijk gebruik.

Enkele voorwaarden voor deelname

  • Als deelnemer heb je de K&C training gedaan, zodat je de werking van Kalmte en Concentratie meditatie van binnenuit kent.
  • Mindfulness trainer categorie 1 VMBN met 3 jaar ervaring in het geven van de mindfulness training.
  • Openstaan voor het leerkader van ervaringsleren: oefenen, ervaren, reflecteren, toepassen, en zo verder.
  • Minimaal eenmalig supervisie tijdens je proeftraining.

Over de opleider

Karin Rekvelt was tot 2020 als hoofddocent en supervisor ruim 12 jaar verbonden aan de mindfulness trainersopleidingen MBSR/MBCT eerst bij de Hogeschool Utrecht en daarna bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Ze was daarbij verantwoordelijk voor de opleidingsdagen Groepsdynamica. Karin is internationaal getraind in groepsdynamica, psychotherapie & psychodrama regie en in verschillende meditatietradities, waaronder kalmte en concentratie meditatie.

Kosten

De kosten zijn 750 euro btw-vrij, inclusief materiaal, zoals downloads en deelnemershandleiding, exclusief eenmalig supervisie. Bij een groepsgrootte van meer dan 5 trainers zijn de kosten lager.

Aanmelding

Via een mailbericht kun je je aanmelden bij karinrekvelt@keyworks.nl, dan ontvang je het aanmeldingsformulier en de voorwaarden voor deelname.